Om FMS

En investering for å ta norsk sjakk til et høyere nivå!

Flere mot Sjakktoppen er et prosjekt med mål om å produsere flere sterke sjakkspillere i Norge. For å gjøre det, ønsker vi å lage en struktur som tar vare på talenter og støtter dem på alle nivåer. Stiftelsen er regionale talentsentre der de yngre barna blir tatt vare på av trenere i regionale lag og i forskjellige prosjekter. Når barna fyller 12 år, kommer de dyktigste inn i TEAM Norway og TEAM Norway Challenge, Norges sjakkforbunds nasjonale storsatsing. I en alder av 17 år er det tid for Utviklingslandslaget.

En grunnleggende filosofi for FMS er at begge kjønn skal være representert til minst 25% på alle nivåer, fra ledere til deltakere.

Flere mot Sjakktoppen er finansiert av Sparebankstiftelsen og Ungdommens Sjakkforbund.

Om Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund

Norges Sjakkforbund startet i 1914 for å ivareta sjakkinteressen i Norge.

I dag har sjakken i Norge to organisasjoner; Norges Sjakkforbund (NSF) og Ungdommens Sjakkforbund (USF) og sjakk.no er hjemmesiden til begge organisasjonene.

Forbundenes oppgave er å støtte alt fra sjakk som et pedagogisk fenomen i skoler, biblioteker, fengsler, så vel som for klubbspillere og verdenseliten.

Foreningen gir ut et medlemsblad Norsk sjakkblad, som kommer ut med tre utgaver per år.

For å spille sjakk i Norge, kan du spille i en sjakklubb (klubb tilknyttet NSF) eller i et lokallag (klubb tilknyttet USF). Der USFs lokallag retter seg mot barn og unge, er klubber i NSF åpen for alle.

Under kan du klikke deg videre til en oversikt over klubbene og kretsene.

Kretser tilknyttet NSF

Kretser tilknyttet USF